Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 14 martie 2012

ECHILIBRATORUL DE BALANŢĂ


 Opreşte-te o clipă. Realizează că păşeşti pe o funie la înălţime, iar la baza picioarelor, în depărtare, viaţa se vede în plan secundar. Păstrează privirea cu trei paşi în faţă şi nu îţi pierde concentrarea pentru că  poţi fi uşor atras de formele subliminale ale lumii în care ţi se pare că te regăseşti. Ghidează fiecare pas cu răbdarea unui samurai şi scapă de îndoială: Mintea şi trupul se centrază astfel nu vei fi tentat de acel magnetism orbitor al nonsensului. Vei descoperi că ești acolo unde mirajele emotive nu te pot distrage, instinctele şi simţurile se amplifică astfel anticiparea corectează imperfecţiunea.
 Nu îţi face griji. Cu timpul mersul pe funie intră în rutină şi poate deveni fascinant o dată ce te obişnuieşti cu acest punct de vedere. Uneori chiar poţi privi în jos, atunci realizezi că de fapt, mediocritatea asurzitoare funcţiona ca şi gravitaţia ceea ce te împiedică să-ți menții echilibrul. Acum că auzul e mai fin conştientizezi că normele ce ghidonează evoluţia au o traectorie întunecată iar iluminarea se face în liniştea minţii tale. Viziunea se limpezeşte o dată cu dispariţia distracţiilor şi în dată ce ai atins autocontrolul vei învăţa moderaţia. Traiul la atitudine a dezvoltat un miros ascuţit şi acum e uşor să adulmeci frumuseţi ce nu au nimic în comun cu atracția ispititoare.
 Examinează limpede. Înainte de a te dezechilibra, conştientizează că neîncrederea este cea care a transformat oamenii în  panicaţi și comozi. Trebuie să afli că eşti mai mult de cât următoarea ta cină, eşti ceea ce vezi, ceea ce simţi, visezi sau creezi, nu ceea ce mănânci. Aşa te vei diferenţia de un animal inteligent iar când vei atinge pământul îţi va rămâne gândul la, că nu mai eşti un elefant într-un magazin de bibelouri, eşti o fiinţă superioară cu discernământ echilibrat.
 By NarcoJocu 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu