Totalul afișărilor de pagină

luni, 15 august 2011

FLORI, FETE SAU BĂIEȚI

Egalități de șanse între genuri


         Calea unui om complet a luat cursul vederii egalității între femei și bărbați, în istoria societății contemporane. Cum ne infulențează acest fapt, aflăm de la individ la individ, de la gen sau caz, până la măsurile discriminatorii care ne înconjoară. Această situație, prezentă în cotidianul existenței noastre, intră într-o categorie din care face parte și nepotismul, la noi în țară, greu de neobsrevat. Condiția egalității genurilor în societate pornește piramidal de la vârful omului politic, coborând până la cele mai joase spețe, într-o manieră ce nu perfecționează realizarea statului de drept.  
      În Europa zilelor noastre, egalitatea între sexe este departe de a fi reală, femeile încă mai sunt marginalizate, plătite mai prost decât barbații și sunt victime încontinuare ale viloenței. Cu toate că, Consiliul Europei a luat măsuri în vederea promovării egalității între femei și bărbați, la noi în țară o serie de drepturi specifice sunt și astăzi încălcate, vis-a-vis de situații precum protecția mamelor și  protecția socială și economică a femeilor. Mai mult decât atât, nu este foarte bine enunțat principiul egalității în drepturi și îndatoririlor  soților în cadrul căsătoriei.
       Șansele egale și cadrul principiilor existente, aplicate, redau un nou impuls eforturilor întreprinse în acest sens. Cu această ocazie s-a afirmat că, egalitatea constituie o parte integrantă a drepturilor omului, iar eradicarea oricărei discriminări bazate pe sex reprezintă o condiție și un imperativ al dreptății sociale. Printre alte inițiative în favoarea egalității în drepturi, se poate enumera faptul că autenticitatea femeilor nu poate fi sub-reprezentată prin sfidarea acceptării acestui lucru.
         Nu putem înțelege pe deplin diversitatea aplicării egalității și a drepturilor, însă descreditarea sau ba din contră, inițiativa tratării acestui subiect pe baza atributului acceptării, dă naștere din păcate îndoielilor. Atunci când de obicei neputința sau interesele, tind să mascheze prostia și să depășească orice  graniță a drepturilor egale, care constituie gândirea, de vină sunt numai frontierele intelectului.
înFlorim China 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu