Totalul afișărilor de pagină

marți, 13 septembrie 2011

Faceți conștiință cu Senin


Locuiește în camera iluminată din centralul condiției umane, de unde are acces la mecanismele oricărui sens.  Are obiceiul, la prima întâlnire să păteze încăperea cu gânduri negative și sentimente fizice după care te îndeamnă să le cureți, pentru că tu știi mai bine cum. Nu e nevoie de cerere de audiență pentru a îl întâlni, trebuie doar oprit zgomotul din mintea ta.

Călătorește prin vise, comunică fără să vorbească și se simte dator să te atenționeze când cineva se uită. Are o exprimare nelumesc de eclectică și se comportă ca un tribunal al sufletului, care, după parerea lui este motorul existenței. În schimb, când vorbește despre corpuri spune că banii doar murdăresc spiritul și dorințele sunt doar stimuli ale amăgiriilor. Nu este de acord cu religia modernă despre care crede că are menirea de a stabili limite între bine și rău, un concept care îngreunează accesul în camera iluminată, iar dacă vrei să te lămurească ce înseamnă bine și rau te va îndruma  să vorbești cu Nietzsche. Când tu ești satisfăcut cu posesiile tale și cu fericirile lumești, el stă trist în camera lui și simte că acum nu mai ai nevoie de el. Un ascetic convins, urăște goana după posesii, despre care spune că ar fi o stare indusă în subconștient, pentru a te face un împlinit murdar. Nu înțelege conceptul de moarte, pentru că sfârșitul e un nou început al excursiei infinite prin univers, iar șederea noastră pe pământ este doar o experiență temporală într-un spațiu limitat, urmată de o nouă experiență  fără materie.

Menirea lui este de a ghida spiritul și de-al păstra cât se poate de pur, fără represiune. Este cel care te motivează în vărful muntelui spunându-ți că limitele fizice pot fi întrecute cu puterea minții. Este cel care te  mustră când nu ești corect și îți arată laturi inviziblie pentru ochi când ești vulnerabil.  Pentru unii el nu există, pentru Senin nu există, nu există.

NarcoJocu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu