Totalul afișărilor de pagină

joi, 29 august 2013

ROȘIA SPONTANĂ

 Oameni buni, trebuie abolit cultul Individului Corupt, în mod decisiv, odată pentru totdeauna.  Atunci când vine vorba de Timișoara după '89, istoriografia a urmat îndeaproape traseul politicii româneşti. O încercare de rescriere a trecutului fără falsificări grosolane, ar începe cu principala operă ce a marcat profund discursul istoric în această perioadă, Corupția. Rândurile partidelor politice, în frunte cu aleşii, Justiţia, sistemul medical, poliţia şi administraţia, armată şi biserica, funcționează pe sistemul:  -Dai un ban, dar stai în față! În acelaşi raport, majoritatea cetățenilor, dau mită pentru cel puţin unul dintre serviciile publice.
   Oameni buni! Trebuie tratat cu seriozitate și ascuțite vocile împotriva contrabandei, dosită în spatele acestui fenomen. Furtul, plagiatul, înșelătoria, este incredibilul, devenit sport național! Este nevoie de activităţi concrete pentru favorizarea transparenţei şi pentru a incita administraţia să dea socoteală bișnițăriilor intreprinse în Subteran
. Care voci? Dacă, atunci când la un protest organizat împotriva regimului iau parte în jur de o sută de oameni, iar dacă, radio zu organizează un karaoke în centru, participă 30.000. Lupta de clasă a surclasat valorile morale, atacând încă de la început dreptul la exprimare liberă a a cetățenilor, printr-o intoxicare cu supra-doze de mediocritate, într-o așa goană după aur, paralelă trasată la extremul a ceea ce înseamnă civilizație. Comporetamentul acesta, la nivel de Maimuță Inteligentă, cu necesități și potențial aduce demnitatea omului la culmile isteriei.
    Oameni buni, Salvați Roșia Montană! Arătați ego-ului, că ecoul dumneavostră contează.
La fel precum OM BUN!
"Nu ne aflăm în faţa unui proces. Dumneavoastră nu sunteţi judecători; sunteţi, şi nu puteţi fi decât oameni de stat şi reprezentanţi ai Naţiunii. Trebuie să luaţi o măsură în interesul salvării publice, să săvârşiţi un act de providenţă naţională. Dilema care vă frământă se cuprinde în cuvintele următoare: Ludovic a fost detronat pentru crimele sale; Ludovic a denunţat poporul ca rebel; pentru a-l pedepsi, el a chemat armatele tiranilor de-o seamă cu el. Victoria şi poporul au decis că el singur a fost rebel. Ludovic deci nu poate fi judecat, el este deja condamnat…
Popoarele nu judecă asemeni curţilor de justiţie; ele nu împart sentinţe, ci aruncă fulgere, ele nu condamnă pe regi, ci îi nimicesc şi această justiţie valorează tot atât cât justiţia tribunalelor…”
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu