Totalul afișărilor de pagină

vineri, 26 iulie 2013

CEI MAI BUNI DIN IAȘI

       
înFlorim China

Institutul de Neurogeneză Macromoleculară din Iași, este unul din cele de excelență de la noi din țară. Se ocupă cu cercetarea fundamentală și aplicată, în domeniul chimiei organice și anorganice, al chimiei și fizicii polimerilor. Situat în dealul Copoului, în laboratoarele sale de sinteză și analiză fizico-chimică, cu ajutorul unui colectiv de cercetare ale cărui realizări, publicații, brevete, tehnologii elaborate și implementate, sunt recunoscute peste hotare și rezistă de mai mulți ani în prima linie a cercetării românesti. Acoperă practic toată problematica dezvoltării științei și tehnologiei compușilor macromoleculari. A crescut exponențial mobilitatea personalului de cercetare care participă activ la reuniuni științifice internaționale, efectuează stagii de cercetare etc.
        În semn de recunoștință autoritățile locale i-au invitat pe toți membrii institutului, în frunte cu Academician Profesor Doctor, dl. T.  Posomoroagă, la o masă festivă, pe terasa de cinci stele a luxosului hotel Perla, deținut de un presupus interlop din Iași.
        În seara cu pricina, voie bună, muzică de petrecere, mese intinse, fotografii de grup, pupici pe obraz... Într-un colț, Dl. Posomoroagă culegea laurii înfulecând dintr-un castron, niște cartofi un pic prea prăjiți și mult prea uleioși. Mirați că Profesorul nu înfruptă din bunătățurile oferite de bufetul suedez al localului, unul din ospătari întreabă politicos, cum sunt cartofi. La care Posomoroagă zice: Ce-i mai buni din Iași!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu