Totalul afișărilor de pagină

vineri, 22 noiembrie 2013

SECOND LIFE

FEELABONG
   Există mai multe lucruri de reţinut! Această constatare nu ar trebui să acorde prea multă atenţie unei bizare fixaţii, a unora care cred că îl iubesc sau îl înţeleg pe Creator. Ne aflăm în prezenţa unei atitudini inventariate  într-o operă ce rămîne mister. Însă  interesul pentru viaţă, nu este doar apanajul unui public de amatori, gata să parieze pe numele său la fel cum ar face-o la cursele de cai în cazul în care ar zări un armăsar interesant. Până și cei extrem de prezenți în rîndul celor mai avizaţi comentatori ai Creației, par fascinați de ideea devenirii perpetue a tuturor lucrurilor.
      Visul de aur în găsirea unei teorii unitare a decis sacrificarea adevărului, stabilitate construită artificial pe un fundal haotic şi de necontrolat. Conceptele de cauzalitate  devin neaplicabile și pot însemna un singur lucru, și anume că aceste legi nu au un caracter absolut. Iar în acest context al cosmetizării realităţii, oamenii au nevoie de credinţa în adevăr, nu de cunoaşterea lui, astfel încît individul intră în jocul cosmic al ascunderii. 
   Descoperirile teoretice resping  speranța în rândul comunitățiilor a existenței individului superior. Camuflarea excelenţei acestuia, detăinuie încercările dramatice prin care trece un asemenea spirit lucid. Lipsa de adevăr a credinţelor, ca o încremenire ce și-a pierdut mobilitatea într-o singură postură, aduce totodată o viziune nouă și spectaculoasă: S-au trezit Dumnezeii măsii, au luat un porc, i-au dat praf de pușcă și o oglindă, apoi l-au eliberat între maimuțe. Acesta a generat destinul vieții umane și al inteligenței în Univers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu