Totalul afișărilor de pagină

luni, 14 ianuarie 2013

ARTA LUI NOE

       Uluit de ce a ajuns din oamenii pe care i-a creeat, Dumnezeu a făcut un pact cu diavolul pentru a elimina de pe fața Pământului acele creaturi care fac rău chiar și Iadului. Diavolul a acceptat imediat propunerea pentru că nici gărzile lui nu mai puteau stăpâni monștrii care veneau din lumea celor vii în infern. Cei doi au ajuns la o înțelegere, să aleagă cei mai puri oameni și să îi protejeze, în timp ce împreună vor distruge monștrii Pământului. Pentru a-i aduna la un loc pe cei curați, Dumnezeu l-a ales pe Noe, căruia i-a spus să inventeze o artă platonică care să îi scape pe oameni din închisoarea conștiinței și să îi pregătească de începutul lumii.
Noe simțea că are pe umeri o responsabilitate uriașă, dar cu toate astea era pregătit de această călătorie, mai ales pentru că era ghidat de o iubire nefirească față de semeni. Cu gândul că Dumnezeu îi ajută doar pe cei ce se ajută singuri, a conceput o artă de a trăi fericit, a iubi fără dorințe fizice și conflicte sufletești.  
        Așa că Noe a bătut lumea în lung și în lat să găsească oameni cu suflete limpezi, pe care să-i învețe această artă. A întâlnit în călătoria sa doar oameni orbiți de monstruozitățile care le țineau corpurile prizoniere într-o perpetuă foamete de înțelegere. Era alungat de peste tot pentru că nimănui nu i se părea profitabilă arta pe care el o promova. Unde încerca să explice că dragostea va învinge ura și că a trăi cere un efort mai mare de cât simplul act de a mânca, era alergat de câini însetați de răzbunare. Acolo unde spunea că iertarea aduce după sine pace interioară,  era tratat cu persiflanță de  cei mai învrăjbiți și haloși dintre ei. Când era strâns cu ușa de egoiști, Noe știa că aceștia sunt incapabili de a umple golul în care trăiesc, de aceea încerca să le dăruiască o bucățică din sufletul lui, dar nimeni nu primea cadoul care nu se putea mânca. Drumul lui s-a luminat în momentul în care a întâlnit un drogat, căruia i-a dăruit un cerc.  Cu ochii larg deschiși, înnecați în fericire, drogatul a luat cercul și l-a mângâiat cu atâta tandrețe până l-a făcut vicios. Găsind primul lui adept, s-a motivat atât de tare încât a găsit puterea să-și continue călătoria. 
Deși pământul era plin de zgârcenie, a mai găsit oameni care știau că viața e o alegere, și erau bucuroși cu alegerile lor. Misiunea lui Noe prindea contur, a adunat lângă el suflete fără regrete, milostive și darnice, erau suflete care îndrăzneau să spere singure, fără să aștepte ajutoare divine. Aceste suflete erau atât de răbdătoare și calde încât erau capabile să aștepte Începutul oricât, știind că așteptarea este provizorie, chiar dacă durează toată viața. 
     Văzând că Noe își face datoria, Dumnezeu, împreună cu Diavolul, au pornit operațiunea de  exterminare a tuturor monstrilor care purtau chip de om și care făceau ravagii atât în Iad, cât și pe Pământ. Pârjolul a început când s-a oprit timpul, pentru că nimeni nu mai vedea. A continuat cu lichidarea a tot ceea ce poate fi râvnit și cu prăpădul lăcomiei și a urii. Bătălia a fost câștigată atunci când egoismul, sclavia și ranchiuna au fost pulverizate în miliarde de particule mici de libertate. Acum e liniște, doar Noe și gașca lui privesc Începutul, mulțumiți că au ales să trăiască arta vieți. Binele și răul continuă mersul normal, doar că de acum încolo restricțiile vor fi mult mai distinse.   
by NarcoJocu
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu