Totalul afișărilor de pagină

vineri, 18 februarie 2011

LA VIDA E MARAVILLOSA

Dorinţa de a ajunge unde ai visat parcă face zborul mai frumos. Ar fi plictisitor dacă am primi pur şi simplu tot ce visăm, de aceea distracţia vine din munca pe care o depunem pentru a ne îndeplini dorinţele. Dacă toate ar fi uşor de atins viaţa ar fi mult prea scurtă şi oamenii sedentari. Fară puţină sudoare nu ne-am mai bucura de realizările noastre.
Pentru cei mai mulți pescăruşi ai societăţii noastre, nu zborul contează ci hrana, de cele mai multe ori ignorând darul primit, fiind orbiţi de mirajul atingerii obiectivului. Darul de a zbura îl are fiecare în el, dar acesta trebuie descoperit de fiecare individ în parte prin eliberarea de propriile defecte şi slăbiciuni. Lucru ce nu mai trebuie considerat o utopie, din contră, o soluţie pentru o societate a vitezei şi a formelor schimbătoare, lipsite deseori de transcendenţă şi de sens.
Frumuseţea vieţii vine din aprecierea fiecărui eşec, folosit la clădirea experienţei. Libertatea vine după lepădarea de falsele proiecţii ale trăirilor şi sentimentelor. Luciditatea din înţelegerea fiecărui semen şi superioritatea se iveşte atunci când ai trecut peste frică şi lene. Iar răspunsurile vin din tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu