Totalul afișărilor de pagină

marți, 1 februarie 2011

Plasa cu Plase


De când scena umoristică românească a fost invadată de stereotipuri Europene, lucrurile au început să ia o întorsătură şi mai comică. Deşi decorurile şi costumele au rămas neschimbate, actorii au căpătat o atitudine capitalistă ce a adus un nou accesoriu în repertoriul umoriştilor. Plasa a devenit cel mai purtat obiect de actorii români.

Plasa este purtată de figuranţi cu mândrie şi demnitate pe stradă, în mijloacele de transport, la cumpărături şi mai nou la evenimente sociale. Fiecare dintre indivizi îşi alege plasa după chipul şi asemănarea lui. Plecând de la cei mai bătrâni care preferă sacoșele din epoca lor, trecem pe la cei tineri care aleg plasa de firmă. Ajungem şi la cei care folosesc acest accesoriu pentru a trece peste greutăţi , dar şi la cei care poartă plasă pentru a ţine pasul cu vremurile. 

Regizorii români nu se sfiesc să introducă plasa în scenă atunci când vine vorba de capodopere. Ultima capodoperă care a umplut dulapurile românilor de plase a fost Campania Ereditară. Aici plasele au fost amplasate pe sub mână figuranţilor care se arătau mulţumiţi peste măsură în momentul în care se deschide plasa....da, altă plasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu