Totalul afișărilor de pagină

duminică, 13 martie 2011

COLAPS SAU PESIMISM?

Trăim oare astăzi erodarea unui colaps al civilizației?! Într-o criză a energiei, a petrolului, a alimentelor, apei potabile, criza financiară, ce-a ecologică, criza provocată de modificările climatice, criza sărăciei, resurselor materiale, criza morală sau a complexității, gripelor, cea a războaielor... Au ajuns la pragul colapsului?! Sau oare starea sau natura spirituală prost educată ne-a condus către ele?!
Societatea parcă a devenit locul comun al anomaliilor de tot felul. Atât timp cât nu ne vom putea depăși necesitățile materiale, dorința omului de a evolua mai mult decât un animal inteligent este zadarnică. 

Este oare vorba de pesimism în toate aceste crezuri?! Când defapt natura întodeauna își urmează cursul firesc și de ce nu și societatea. Ne vom salva probabil de toate aceste recesiuni, însă ne vom și reinventa?! Atât timp cât nu putem conștientiza și accepta variante alternative evenimentelor ce se petrec pe mapamond, chiar dacă nu ar fi în totalitate reale, dintr-un pesimism conservator, nu se va schimba nicodată nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu