Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 16 martie 2011

ZIUA VICTORIEI ÎMPOTRIVA CRIZEI

Anunţară dâmboviţenii că vor să construiască, pe cincizeci de milioane de fifi, cel mai mare parc de distracţii din sud-estul Europei! Păi ce rost are când cel mai mare din întrega Europă este deja acolo, în capitala Turistanului şi Dezvoltarstan-Regionalstanului? Păi se compară Disneyland cu Casa Poporului? Ce montagne russe, tunelul groazei, castele din poveşti, cei şapte pitici sau lampa lui Aladin? Păi să vedeţi alianţele politice horror, legile tomjerryste, palatele videnilor, cei 262 de pitici ai puterii, lampa lui Patriciu sau cel mai marte pitic din România, acest adevărat Jack Spintecătoriul de pensii şi salarii! 
Povestea asta, despre cu cum va fi de la 1 aprilie, e de-a dreptul bacoviană... Geo Bogza şi Zaharia Stancu s-au dus la George Bacovia şi i-au zis: „Trebuie să scrii o poezie patrio­tică, pentru că mâine e ziua tovarăşului Stalin. Dacă nu, te trimit ăştia la Canal!”. Bacovia s-a apucat să scrie, cam aşa : 
Muncitorii lucrează în făbrici,
Ţăranii ară ogoa­rele.
Cu toţii construiesc so­cialismul.
Cât despre ceea ce va fi,
Deocamdată e sublim”.
Io le-aş zice la ăia din barca puterii să nu se mai încoarde cu criza sau legi pe care, oricum, ceilalţi au să le schimbe, ci să aibă încredere în bani – sunt prieteni de nădejde şi te rezolvă oricând la nevoie! În rest, să nu-şi bată capul, că totul e cum a fost: avem aceleaşi şosele, aceleaşi spitale, aceleaşi hidrocentrale ca în urmă cu două decenii, aşa că n-o să dea nimeni vina pe ei, mai ales că ăia care vin au mai fost, iar ei vor mai fi...
Într-un exces de sinceritate caracteristic, Emil Cioran mărturisea: „Mi-ar plăcea să fiu canibal. Nu din plăcerea de a devora pe cutare sau cutare, ci din aceea de a-l vomita”. Din păcate, poporul electoral nu are nicio treabă cu carnea, deci cu gâtlejul partidelor sau guşa politicienilor, aşa că mai ia un fir de lobodă, o ciorbă de urzici şi construieşte capitalismul, care deocamdată e sublim şi popular.
Pentru că de la Ziua Păcălelilor ieşim din criză, preşedintele nostru s-a gândit să ne facă un cadou: să-şi scurteze mandatul cu un an. De fapt, e o dumă bazată pe un calcul simplu: aşa i-l scurtează la următorul cotrocean cu doi ani – opt în loc de zece. Iar peste opt ani, se gândeşte că poate o să zicem: „Boc, ce vremuri!”. 
Mai ştii? Cu ăştia orice e posibil...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu