Totalul afișărilor de pagină

vineri, 21 ianuarie 2011

UMOR ROMÂNESC: Torj and the holly grail

Umorul românesc începe să îşi croiască loc printre marile genuri umoristice ale lumii. Contrar umorului englezesc, te face să râzi şi să plângi în acelaşi timp. Sună puţin bizar, dar dacă aruncăm o privire pe şcena umoristică română descoperim întâmplări la fel de bizare.

Şcenele umorului autohton seamănă izbitor cu filmele ameicane, doar că decorul de Buftea diferă. Dacă în filmele cu mafioţi, aceştia se ghidau după codul onoarei, în România interlopii se ghidează după muzica lui Guţă. Putem lua ca exemplu cazul unui grup infraţional condus de Lucian Torj, consilierul PSD care făcea furori la Lepa Brena și în Traficul rutier. În momentul în care intrau băieţii pe uşă lăutautarului îi sclipeau ochii. Ştia şi el ce ştiam cu toţii, că băieţii ăştia vindeau fete recrutate din moldova în Italia pe bani grei, deci aveau de unde să dea. Comedia o reprezintă faptul că interlopii, în general, aleg calea politicii pentru a îşi masca afacerile ghidate de mesajele subliminale ale lui Guţă, iar chiar dacă justiția îi pedepsește, aceștia iasă repede de după gratii.

Cei care consumă acest umor pur românesc la televizor, prezentat ca şi cum totul ar merge prost pe roate, vor avea o partidă de râs copioasă în momentul în care vor realiza că cei care votează legi, le reprezintă interesele şi imaginea, au ajuns acolo fraudulos, îmbrăcați în culoare unui partid politic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu